ביום הראשון שמים בקופסא שיש לה מכסה
כוס קמח וכוס מים מערבבים היטב מניחים ללא כיסוי
על משטח עבודה מכסים בבד
למשך יממה
ביום השני
מוסיפים כוס קמח וכוס מים מערבבים
מכסים במכסה וסוגרים היטב מכניסים למקרר
בכל יום חוזרים על הפעולה
כעבור מספר ימים יש כמות נאה של מחמצת
מתכננים לאפות קחו מחמצת כמחצית מכמות
הקמח אותו יש לשים לפי המתכון שבידכם
וכמובן שהמחמצת לא באה במקום קמח
מחמצת היא השמרים הטבעיים ששמים בלחם טוב
בעוד מספר ימים אתן מתכון ללחם ועד אז לכו להכין לכם מחמצת
בהצלחה
קנה סוכר
הי נורית,
השבמחקהתהליך הזה מתאים לכל סוג של קמח?
לחייך כל הדרך אל האושר
אריאנה
משמח! אם מתכון כלשהו לא דורש הרבה ציוד, כלים וחומרים - זה המתכון בשבילי :) אני מקוו גם למצוא מתכון קליל ללחם עם המחמצת....
השבמחקצלחות קורנינג
איזה כיף למצוא מתכון למחמצת אמיתית ללא שמרים! תודה:)
השבמחקאני מבינה שאפשר להכין את המחמצת 100% קמח שיפון או מלא.. אולי יש לך גם מתכון ללחם מחמצת מלא או שיפון
(ללא שמרים וללא קמח לבן)? אני מקווה לישועה כאן!
תודה!