חפש בבלוג זה

דפים

יום שני, 11 בינואר 2010

מחמצת שיפון

ביום הראשון שמים בקופסא שיש לה מכסה
כוס קמח וכוס מים מערבבים היטב מניחים ללא כיסוי
על משטח עבודה מכסים בבד
למשך יממה
ביום השני
מוסיפים כוס קמח וכוס מים מערבבים
מכסים במכסה וסוגרים היטב מכניסים למקרר
בכל יום חוזרים על הפעולה
כעבור מספר ימים יש כמות נאה של מחמצת
מתכננים לאפות קחו מחמצת כמחצית מכמות
הקמח אותו יש לשים לפי המתכון שבידכם
וכמובן שהמחמצת לא באה במקום קמח
מחמצת היא השמרים הטבעיים ששמים בלחם טוב

בעוד מספר ימים אתן מתכון ללחם ועד אז לכו להכין לכם מחמצת
בהצלחה
קנה סוכר

3 תגובות:

  1. הי נורית,
    התהליך הזה מתאים לכל סוג של קמח?

    לחייך כל הדרך אל האושר

    אריאנה

    השבמחק
  2. משמח! אם מתכון כלשהו לא דורש הרבה ציוד, כלים וחומרים - זה המתכון בשבילי :) אני מקוו גם למצוא מתכון קליל ללחם עם המחמצת....

    צלחות קורנינג

    השבמחק
  3. איזה כיף למצוא מתכון למחמצת אמיתית ללא שמרים! תודה:)
    אני מבינה שאפשר להכין את המחמצת 100% קמח שיפון או מלא.. אולי יש לך גם מתכון ללחם מחמצת מלא או שיפון
    (ללא שמרים וללא קמח לבן)? אני מקווה לישועה כאן!
    תודה!

    השבמחק