חפש בבלוג זה

דפים

יום ראשון, 13 בדצמבר 2009

אומנות הסוכר


ניפוח סוכר
אומנות חמה תרתי משמע
ההנאה שביצירת מומנטים כל כך שבירים בטכניקה מדהימה
של חימום גוש סוכר שעבר תהליך של התכה עד לשלב הזכוכית
ניפוח ומשיכת הסוכר
ויצירת המומנט אותו בחרתי לעשות היא מין ההנאות הגדולות שחוויתי
העובדה שביכולתך להכניע חומר רך או קשה ככל שיהיה מעניקה תחושת ניצחון
ורוממות הרוח היא כל כך נפלאה ומיוחדת שלרגעים מספר אתה רוצה להחזיק בתחושה ולא להרפות
אולם תמיד יש את הפעם הבאה בה אתה מנסה ליצור שוב את אותה תחושה שמימית וגם אם נחלת מפלה היא לא כואבת כי זו הדרך להגיע לשיא חדש בכל פעם
אומנות ניפוח הסוכר דומה לניפוח זכוכית אולם היא נעשית בטמפרטורות הרבה יותר נמוכות את הסוכר
אנו חייבים ויכולים להחזיק ביד מוגנת לעומת זאת את הזכוכית לא ניתן להחזיק עקב הטמפרטורה הגבוהה
שבה הזכוכית ניתנת לניפוח אולם הטכניקות של שלב הניפוח זהות
טעימה קטנה של עבודה אותה הכנתי בשיעור ניפוח סוכר מובאת בפוסט זה
ועד לפעם הבאה
קנה סוכר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה