
ניפוח סוכר
אומנות חמה תרתי משמע
ההנאה שביצירת מומנטים כל כך שבירים בטכניקה מדהימה
של חימום גוש סוכר שעבר תהליך של התכה עד לשלב הזכוכית
ניפוח ומשיכת הסוכר
ויצירת המומנט אותו בחרתי לעשות היא מין ההנאות הגדולות שחוויתי
העובדה שביכולתך להכניע חומר רך או קשה ככל שיהיה מעניקה תחושת ניצחון
ורוממות הרוח היא כל כך נפלאה ומיוחדת שלרגעים מספר אתה רוצה להחזיק בתחושה ולא להרפות
אולם תמיד יש את הפעם הבאה בה אתה מנסה ליצור שוב את אותה תחושה שמימית וגם אם נחלת מפלה היא לא כואבת כי זו הדרך להגיע לשיא חדש בכל פעם
אומנות ניפוח הסוכר דומה לניפוח זכוכית אולם היא נעשית בטמפרטורות הרבה יותר נמוכות את הסוכר
אנו חייבים ויכולים להחזיק ביד מוגנת לעומת זאת את הזכוכית לא ניתן להחזיק עקב הטמפרטורה הגבוהה
שבה הזכוכית ניתנת לניפוח אולם הטכניקות של שלב הניפוח זהות
טעימה קטנה של עבודה אותה הכנתי בשיעור ניפוח סוכר מובאת בפוסט זה
ועד לפעם הבאה
קנה סוכר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה